Even kennismaken

Hallo, ik ben Els

Ik ben een een verwoed veellezer sinds mijn jeugd. Elke week kwam ik thuis met een flinke stapel boeken van de twee bibliotheken waar ik lid van was. Zo ontdekte ik de boeken van Tonke Dragt en sprookjes van onder anderen Grimm.
Ik maakte van boeken mijn beroep. Na 23 jaar in verschillende bibliotheken te hebben gewerkt en leeskringen te hebben geleid, gooide ik mijn carrière om en ging werken bij Athena’s boekhandel, later van der Velde. Daarna kreeg ik een droombaan aangeboden als projectleider en coördinator van een landelijke online roman-adviesdienst. Ik vind het fantastisch om mensen te adviseren over boeken.
Op het moment ben ik recensent Engelse fictie voor de landelijke bibliotheekdienst NBD en de Engelse website Whichbook.net. Geïnspireerd door de laatste, schrijf ik nu voor mijn eigen online blogs: stukgelezen.nl en welkboeknu.nl. Deze laatste coördineer ik, en werk ik samen met tien enthousiaste collega bibliothecarissen. Ik schrijf ook leeswijzers voor de Uittrekselbank en Senia.
Mijn jarenlang opgebouwde kennis deel ik graag met meelezers, onder andere met mijn LunchLezen-groep die ik drie jaar geleden oprichtte.

Literatuur is voor mij een levensbehoefte: ik vindt het heerlijk om in de verhalen van andere mensen, culturen en in geschiedenis te duiken. Mijn voorkeur gaat uit naar Engelse historische fictie, maar eigenlijk lees ik allerlei genres: van detectives tot fantasy, van literatuur tot biografieën. En ik kom graag in aanraking met boeken die me uit mijn comfortzone halen. Dat verbreedt mijn horizon, net als reizen, wat ik graag doe met mijn man, het liefst met onze rode kampeerbus. Ik ben een import Groningse, waar ik al meer dan 40 jaar in het stadshart woon met mijn lief, en waar ik regelmatig jazz- en wereldmuziekconcerten bezoek.

Advertentie