Kate Mosse – De nacht van de vogels

IMG_8762

Een duister, sfeervol, heel Engels verhaal over Connie, een jonge vrouw die met haar vader, een taxidermist, in een oud huis in een klein dorp woont. Er valt een dode, en er verdwijnen mensen, waaronder de vader van Harry, een kunstenaar in de dop. Connie ontvangt een geheimzinnige brief van een onbekende.

Een verzwegen daad in het verleden van een aantal inwoners steekt achter de verdwijningen.

De suspense houdt lang aan, en het prachtig gebonden boek (in de ramsj voor 7,00!) is zeer de moeite van het lezen waard als je een beetje Gothic niet schuwt.

Van alle opgezette dieren in het museum was de zwaan het enige waaraan ze een hekel had. Hij stond vlak achter de hoofdingang, met zijn vleugels gespreid alsof hij de bezoekers welkom heette, en ze was doodsbang voor hem. Het had iets te maken met zijn formaat, zijn breedte, de borstveren die hij verloor vanwege de zon die door het glas naar binnen scheen. De motten en de vetbobbeltjes, als blaren op het oppervlak van zijn huid. Nog een herinnering. Toen ze had gehoord dat zwanen hun leven lang bij dezelfde partner blijven – wie zou haar dat hebben verteld? – had Connie gehuild, wist ze nog, en ze had zich vreselijk gevoeld bij het idee dat het vrouwtje van de opgezette zwaan misschien wel tevergeefs naar haar verloren liefde zocht.

Citaat pagina 39, Vertaler Merel Leene

Iets soortgelijks?

Sarah Perry – Het monster van Essex

Natasha Mostert – Het uur van de heks

Jennifer Egan – De burcht

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s